سایبان برقی چیست؟
امروزاز سایبان برقی جهت محافظت و دوری از نور مستقیم خورشید، و جلوگیری از عوارض ناشی از تشعشعات آن، از سایه بان برقی استفاده می شود. استفاده از سایه بان بیشتر برای جلوگیری از نور خورشید می باشد. ولی در بسیاری از مکان ها برای ممانعت از نفوذ آب باران و برف در زمستان ها بسیار مناسب است.
از سایه بان ها می توان برای منازل، ادارات، آلاچیقها، بیمارستانها، تراس های ساختمان و پارکینگ ها استفاده نمود. سایه ایجاد شده توسط سایه بان ها موجب می شود که نور خورشید وارد نگردیده و فضای سایه شده، توسط سایه بان دارای دمای پایین تری نسبت به فضای دیگر شود. این موضوع در ساختمان ها موجب بالا رفتن راندمان سیستم خنک کننده و مصرف کمتر انرژی می شود. همچنین در مغازه ها با ممانعت از ورود نور خورشید، موجب جلوگیری از، از بین رفتن مواد فاسدشدنی در داخل در داخل مغازه میشود.
بسیاری از لوازم داخل منازل و ماشین ها بر اثر نور خورشید دچار آسیب دیدگی می شوند. که سایه بان موجب محافظت از لوازم داخلی آنها می گردد. لذا استفاده از سایه بان در پارکینگ های روباز و ساختمان های دارای نور مستقیم خورشید بسیار مناسب است. یکی از کاربردهای سایه بان های برقی چاپ بر روی پارچه های آن می باشد، که جهت تبلیغات کاربرد بسیار دارد.
انواع سایبان برقی
سایبان ها به دو دسته کلی متحرک و ثابت تقسیم بندی می شوند.
الف. سایبان های متحرک
به طور کلی به سایه بان هایی که قابلیت باز و بسته شدن دارند، سایبان متحرک گفته می شود. سایه بان های متحرک در چند مدل موجود هستند :
۱٫ سایبان های برقی بازویی
که به دو حالت یکطرفه و دوطرفه تولید می گردد. سایبان های بازویی رایج ترین و پرفروش ترین سایه بان های موجود در بازار می باشد. که بیشتر برای جلوی مغازه ها، تراس ها و مکان هایی که تنها در زمان وجود نور خورشید و باد و باران نیاز به باز بودن دارند، استفاده می شود.
سایبان های دوطرفه بیشتر برای مکان های باز، مانند استخرها، پارکینگ ها، رستوران ها و مکان هایی که نیاز به ایجاد سایه در محیط خارجی دارند، استفاده می شوند. بدین صورت که زمانی که شروع به باز کردن سایه بان می کنید (چه به صورت برقی و چه به صورت دستی) از شفت اصلی که پارچه به دور آن بسته شده است، پارچه به دو طرف باز می شود و موجب ایجاد سایه می گردد.
سایه بان های برقی بازویی را به نام مفصلی نیز میشناسند. این سایه بان ها تا عرض ۷ متر و بازشو حداکثر ۳ متر قابل اجرا هستند. در هر یک از مفصل های سایه بان، فنر جاسازی می گردد که چرخش موتور و گیربکس و یا گیربکس دستی موجب باز و بست فنر و در نتیجه باز و بسته شدن پارچه آن می گردد. هرچه تعداد مثل های سایه بان بیشتر باشد، مقاومت آن در برابر باد و طوفان بیشتر می گردد. لذا پیشنهاد می شود برای سایبان هایی با عرض بیش از سه و نیم متر، از تعداد مفصل بیشتری استفاده شود. زاویه باز شو این سایه بان ها قابل تنظیم از ۱۰ درجه تا ۴۵ درجه است.
۲٫ سایبان های کالسکه ای
این نوع سایبان ها که به دو صورت به صورت نیم دایره باز و بسته می شوند، بیشتر برای ایجاد سایه در مغازه ها استفاده می گردند. و چون در آن تعداد زیادی اسکلت فلزی در زیر پارچه به کار رفته است، دارای مقاومت بیشتری نسبت به سایه بان های بازوی هستند.
البته این موضوع را باید در نظر گرفت، که میزان سایه ایجاد شده توسط سایبان های برقی کالسکه ای از سایه ایجاد شده در سایه بان های بازویی کمتر است.
۳٫ سایه بان های برقی فول باکس
سایبان های فول باکس همانند سایبان های بازویی می باشد. با این تفاوت که در سایه بان های بازوی، پارچه سایه بان در هنگام جمع بودن دیده می شود و در سایه بان های فولباکس تمامی پارچه داخل کاور مخصوص سایبان پنهان شده و قابل رویت نمی باشد. این امر باعث بالا رفتن طول عمر پارچه و ظاهر بسیار زیبای آن می گردد.
۴٫ سایبان چتری
این محصولات به دو صورت ثابت و متحرک و قابل اجرا می باشند. این سایبان ها همانند چتر از مرکز باز و بست می گردد و بیشتر برای میز هایی که در محیط های محیط باز قرار می گیرند. همچنین برای ایجاد سایه در استخر ها و مکان های عمومی نیز استفاده می شوند.
از اصلی ترین مزایای سایبان چتری میتوان از قابلیت جابجایی آن نام برد. زیرا سایبان های دیگر به دیوار و یا چهارچوب نصب می گردند و ثابت هستند؛ ولی سایبان چتری چون به یک پایه عمودی نصب است، شما می توانید با جابجایی پایه، سایبان خود را جابجا کنید.
ب. سایبان های ثابت
این نوع سایبان ها، بیشتر برای مکان هایی که نیاز به سقف موقت ثابت و یا چتر های تبلیغاتی و یا برای پوشش دهی از مکان ها یا خودروها استفاده میگردد. که قابلیت جابجایی و باز و بسته شدن ندارند.
پارچه های مورد استفاده در سایه بان های برقی
در سایه بان های برقی با توجه به شرایط محیطی و نور خورشید از پارچه های متفاوت استفاده می شود. لذا انتخاب پارچه در سایه بان بسیار حائز اهمیت بوده و نیاز به مشاوره دارد. (متخصصین ما آمادگی کامل در زمینه راهنمایی در انتخاب پارچه را دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید : ۰۲۱۵۵۴۴۹۴۱۰)
۱٫ پارچه برزنتی (ترانزیتی)
این پارچه به خاطر قیمت بسیار مناسب در عین حال مقاومت و تنوع رنگ بسیار بالا، در عین انعطاف پذیری مناسب، بیشترین مصرف را در سایه بان های برقی دارد. همچنین میتوان بر روی آنها چاپ نمود. این پارچه ها در برابر نور خورشید و باران و برف مقاومت بالایی دارد و برای محیط های باز بسیار مناسب هستند. لازم به ذکر است که این پارچه ها در برابر آب نفوذ پذیری ۱۰۰درصدی ندارد و جمع شدن آب بر روی آنها در طول زمان موجب جذب آن و خیس شدن پارچه می شود. این پارچه قابلیت شستشو را داشته و می توان آن را به راحتی تمیز نمود.
۲٫ پارچه های پلی استر با روکش pvc
این پارچه ها دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ آب هستند. همچنین به خاطر روکش پی وی سی آن کیفیت چاپ بر روی آنها بسیار بالا میرود. لذا در بسیاری از سایه بان ها در قسمت کتیبه (قسمت جلوی سایبان که از تاج سایه بان آویزان است) از این پارچه استفاده می شود. ولی در برابر اشتعال و حرارت مقاومت بسیار پایینی دارد.
۳٫ پارچه سایبان اکرولیک
این پارچه که از جنس مواد اکرولیک تشکیل شده است، مقاومت بسیار بالایی در برابر نور خورشید، حرارت، آب و باران دارد. ولی وزن بسیار بالای آن موجب میشود که در همه سایه بان ها کاربرد نداشته باشد. محدودیت وزن و قیمت بالای آن از معایب این نوع پارچه محسوب می شوند.
تذکر : رنگ های استفاده شده در پارچه های سایه بان، در برابر اشعه یووی خورشید، بسته به کیفیت آن مقاومت های متفاوتی دارند. ولی باید گفت هیچ یک از رنگ ها، مقاومت و طول عمر بالایی در برابر نور خورشید ندارند. و در طول زمان رنگ آنها عوض می شود! لذا باید متذکر شویم که مقاوم ترین رنگ ها در پارچه های سایه بان، رنگ های کرم، قهوه ای، آبی، مشکی، زرشکی و سفید می باشد. زیرا بعد از رنگ برگرداندن بر اثر نور خورشید، رنگ خود را تا حدودی حفظ میکند. ولی رنگ هایی مانند زرد، قرمز، سبز، نارنجی و صورتی بعد از مدت کوتاهی کاملا محو و از بین میرود. ولی پارچه سایبان باقی از کیفیت آن کاسته نمیشود و فقط رنگ آن است که از بین میرود.